ΥΛΙΚΑ :
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ
- Κάκτος San Marcos σε λωρίδες
- ½ πιπερια κοκκινη κομμενη σε λωριδες
- ½ πιπερια κιτρινη σε κομμενη σε λωριδες
- 1 αβοκαντο
- 2 κ.σ πιπεριές χαλαπενιος ροδέλες τουρσί Goya
- 1 ντύματα κομμένη καρέ
- κολιανδρο ψιλοκομμενο
- 1 κ. σούπας χυμός λάιμ ΒΙΟ
- ½ κρεμμυδι ξερο κομμενο σε μικρους κυβους
- 3 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1 iceberg
- 4-5 κ.σ. κέτσαπ Jok’n’Al
- 6 σταγόνες El Yucateco Habanero κόκκινη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ
1 tortilla
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
-Ψήνουμε τη φωλιά , που έχουμε φορμάρει σε ένα πυρίμαχο σκεύος , σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί ( περίπου 7 λεπτά αναλόγως και τον φούρνο ) .
-Βγάζουμε την τορτίγια απ το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει 3-4 λεπτά και την ξεφορμάρουμε απ το σκεύος .
-Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε το iceberg σε ότι μέγεθος επιθυμούμε και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την κέτσαπ Jok’n’Al και τη El Yucateco Habanero κόκκινη. και ανακατεύουμε . Κρατάμε 4-5 φέτες αβοκάντο για το στόλισμα στο τέλος.
-Σε ένα μικρο μπολάκι ρίχνουμε την κέτσαπ Jok’n’Al και τη El Yucateco Habanero κόκκινη και τα ανακατεύουμε . Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα λαχανικά το μείγμα μας και ανακατεύουμε να πάει παντού .
-Στήνουμε την φωλιά σε ένα πιάτο βάζουμε μέσα τη σαλάτα, στολίζουμε με τις φέτες αβοκάντο και το κόλιανδρο και σερβίρουμε . (Μπορούμε να βάλουμε λίγο κέτσαπ ανάμεσα στον πάτο της φωλιάς και στο πιάτο για να μην κουνιέται).
Από τον σεφ Πολυχρόνη Χαλκιά