ΣΑΛΑΤΑ ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ :


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ

  • Κάκτος San Marcos σε λωρίδες
  • ½ πιπερια κοκκινη κομμενη σε λωριδες
  • ½ πιπερια κιτρινη σε κομμενη σε λωριδες
  • 1 αβοκαντο
  • 2 κ.σ πιπεριές χαλαπενιος ροδέλες τουρσί Goya
  • 1 ντύματα κομμένη καρέ
  • κολιανδρο ψιλοκομμενο
  • 1 κ. σούπας χυμός λάιμ ΒΙΟ
  • ½ κρεμμυδι ξερο κομμενο σε μικρους κυβους
  • 3 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 iceberg
  • 4-5 κ.σ. κέτσαπ Jok’n’Al
  • 6 σταγόνες El Yucateco Habanero κόκκινη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ

1 tortilla

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

-Ψήνουμε τη φωλιά , που έχουμε φορμάρει σε ένα πυρίμαχο σκεύος , σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί ( περίπου 7 λεπτά αναλόγως και τον φούρνο ) .

-Βγάζουμε την τορτίγια απ το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει 3-4 λεπτά και την ξεφορμάρουμε απ το σκεύος .

-Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε το iceberg σε ότι μέγεθος επιθυμούμε και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την κέτσαπ Jok’n’Al και τη El Yucateco Habanero κόκκινη.  και ανακατεύουμε . Κρατάμε 4-5 φέτες αβοκάντο για το στόλισμα στο τέλος.

-Σε ένα μικρο μπολάκι ρίχνουμε την κέτσαπ Jok’n’Al και τη El Yucateco Habanero κόκκινη και τα ανακατεύουμε . Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα λαχανικά το μείγμα μας  και ανακατεύουμε να πάει παντού .

-Στήνουμε την φωλιά σε ένα πιάτο βάζουμε μέσα τη σαλάτα, στολίζουμε με τις φέτες αβοκάντο και το κόλιανδρο και σερβίρουμε . (Μπορούμε να βάλουμε λίγο κέτσαπ ανάμεσα στον πάτο της φωλιάς και στο πιάτο για να μην κουνιέται).

Από τον σεφ Πολυχρόνη Χαλκιά

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
Γρήγορη ανάμεικτη σαλάτα
Το καλάθι μου
Αγαπημένα
Είδατε πρόσφατα
Κατηγορίες