ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
-2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
-250 γρ. τυρί κρέμα
-1/3 κούπας cheddar sauce ή nacho cheddar sauce (για πιο πικάντικο)
-1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το κάτω μέρος τους), ψιλοκομμένα
-300 γρ. ντομάτα στον τρίφτη ή Salsa Mexicana Casera
-Λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-Αλάτι & πιπέρι
-1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
4-6 τορτίγιες 25cm αλεύρι ή πολύσπορη με λιναρόσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε το κοτόπουλο ώστε να γίνει πιο λεπτό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα. Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, το μαδάμε σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις τορτίγιες) σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τυρί κρέμα, τσένταρ,σκόρδο ,φρέσκα κρεμμύδια,ντομάτα ή σάλτσα ,μαϊντανό, αλάτι & πιπέρι ,πιπέρι καγιέν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να δέσει το μείγμα.
Όταν βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, απλώνουμε κατά μήκος και στην άκρη της τορτίγιας περίπου 2 κ.σ και τυλίγουμε σφιχτά. Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 4 κομμάτια τα οποία συγκρατούμε κλειστά με μία οδοντογλυφίδα.
Tip. Η γέμιση μπορεί να ετοιμαστεί νωρίτερα, ακόμη και το ίδιο πρωί, αλλά οι τορτίγιες καλό είναι να συναρμολογηθούν τελευταία στιγμή για να μην ξεραθούν.