Μερίδες 2 βαζάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 5 φύλλα ζελατίνης
- 2 μεγάλα μάνγκο (περίπου 500 γρ. το καθένα)
- 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας SPLENDA Άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 100 γρ. βραστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αποστειρώστε τα βαζάκια και τα καπάκια τους.
- Βυθίστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Καθαρίστε τα μάνγκο, ψιλοκόψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ.
- Προσθέστε SPLENDA Άχνη και αφήστε τα στην άκρη για 15 λεπτά.
- Βγάλτε τα φύλλα ζελατίνης από το μπολ και πιέστε τα για να φύγει το νερό.
- Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης στα 100 γρ. βραστό νερό και περιχύστε τα μάνγκο.
- Ανακατέψτε καλά για 3 λεπτά και προσθέστε το αμύγδαλο και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
- Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και έπειτα ανακατέψτε πάλι για 1 λεπτό.
- Βάλτε τη μαρμελάδα στα βαζάκια αφήνοντας κενό περίπου 1,5 εκατοστά μεταξύ της μαρμελάδας και του καπακιού.
- Κλείστε τα βαζάκια φροντίζοντας να μην υπάρχει αέρας μέσα (βιδώστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα).
Αποθήκευση:
Πρέπει να φυλάσσετε στο ψυγείο και να καταναλωθεί το πολύ 2 εβδομάδες από την ημέρα παρασκευής.
Συμβουλές:
- Για να αποστειρώσετε τα βάζα και τα καπάκια τους, βράστε τα για 15 λεπτά πριν βάλετε την μαρμελάδα.
- Για πιο πικάντικη γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου με 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη.
- Για πιο λεία μαρμελάδα, παραλείψτε τα αμύγδαλα και λιώστε τα μάνγκο στο μούλτι!
- Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη συνταγή με το αγαπημένο σας φρούτο!