ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΓΚΟ

 

Μερίδες 2 βαζάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ

  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 2 μεγάλα μάνγκο (περίπου 500 γρ. το καθένα)
  • 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας SPLENDA  Άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 100 γρ. βραστό νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αποστειρώστε τα βαζάκια και τα καπάκια τους.
  • Βυθίστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
  • Καθαρίστε τα μάνγκο, ψιλοκόψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε SPLENDA Άχνη και αφήστε τα στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Βγάλτε τα φύλλα ζελατίνης από το μπολ και πιέστε τα για να φύγει το νερό.
  • Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης στα 100 γρ. βραστό νερό και περιχύστε τα μάνγκο.
  • Ανακατέψτε καλά για 3 λεπτά και προσθέστε το αμύγδαλο και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
  • Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και έπειτα ανακατέψτε πάλι για 1 λεπτό.
  • Βάλτε τη μαρμελάδα στα βαζάκια αφήνοντας κενό περίπου 1,5 εκατοστά μεταξύ της μαρμελάδας και του καπακιού.
  • Κλείστε τα βαζάκια φροντίζοντας να μην υπάρχει αέρας μέσα (βιδώστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα).

Αποθήκευση:

Πρέπει να φυλάσσετε στο ψυγείο και να καταναλωθεί το πολύ 2 εβδομάδες από την ημέρα παρασκευής.

 Συμβουλές:

  • Για να αποστειρώσετε τα βάζα και τα καπάκια τους, βράστε τα για 15 λεπτά πριν βάλετε την μαρμελάδα.
  • Για πιο πικάντικη γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου με 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη.
  • Για πιο λεία μαρμελάδα, παραλείψτε τα αμύγδαλα και λιώστε τα μάνγκο στο μούλτι!
  • Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη συνταγή με το αγαπημένο σας φρούτο!

My Cart
Close Wishlist
Κλείσε Είδατε πρόσφατα
Categories