AtFlya - Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Μερίδες 10

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά και 1 ώρα για να παγώσει η ζύμη

Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού  SPLENDA Άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού  μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1/2  κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. μαρμελάδα Jok’n’al Strawberry Fruit Spread ή Plum Fruit Spread ή Rasberry Fruit Spread

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την SPLENDA Άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, και το νερό και χτυπάμε σε μέτρια σκάλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
  2. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί. Έπειτα τη χωρίζουμε: παίρνουμε τα 2/3 της και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
  3. Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε λαδωμένοo σκεύος για τάρτα ή ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου. Μην τα βάλατε πολύ κοντά γιατί θα «απλώσουν» στο ψήσιμο.
  4. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

 

MUFFINS ΜΕ ΑΠΟΞ. ΦΡΟΥΤΑ
CUPCAKES ΜΕ SPLENDA
My Cart
Wishlist
Είδατε πρόσφατα
Categories